Интервю на Живка Кехайова Бихте ли се ангажирали с прогноза за

...
Интервю на Живка Кехайова Бихте ли се ангажирали с прогноза за
Коментари Харесай

Антон Тодоров, специално за Zonanews: ПП-тата вкараха в изпълнителната власт представители на най-гнусната прослойка комунистически гавази и техните наследници. Това е позор!

Интервю на Живка Кехайова
 
Бихте ли се заели с прогноза за изборния резултат? Какви са причините Ви за нея?
 
Прогнозата ми може да се базира само на резултатите от половин дузина социологически проучвания, които се появиха през последните седмици. Изводите от тях са следните:
 
1. Коалицията ГЕРБ-СДС изрично ще бъде победител на тези предварителни парламентарни избори. Подобен резултат е значим, с цел да се покаже, че страната ни се възстановява! Той би било демонстрация на толкоз обичаната ми нереална правдивост! Най-после, резултат като този е в реда на нещата – какво по-естествено от сходен политически реванш за тези, подложени на отвратителни безчинства към този момент година и половина от шайката на ПП-тата.
 
2. Възможно е Политическа партия да не са втора мощ (това към днешна дата към момента е по-малко евентуално, в сравнение с да са втори в желанията на тези, които ще гласуват). Ако Политическа партия станат трета мощ, то ще бъде безапелационен знак, че сме очевидци на огромната завръщане – при сънародниците ни ще се е завърнало здравомислието. А завърне ли се здравомислието – спукана им е работата на ПП-тата. Там са като в трилър – блесне ли светлината и злото се разпада. Та и тук по този начин – истината, която е сърцевината на здравомислието, ги изпепелява навсякъде. ПП-атата имам поради!
 
3. Много евентуално е антибългарската соцпартия, както аз от много време наричам Българска социалистическа партия, да се нарежда като пета политическа мощ. Това ще бъде напълно обективен резултат за една злодейска ОПГ, която българите, в случай че имаха повече мозък в главата и по-настоятелен нюх за самозапазване, щяха от дълго време да се оставили зад борда на българската политика.
 
За съд и отговорност за закононарушенията й не приказвам – бяха пропуснати, съзнателно или да, всички благоприятни условия за това. Но и през днешния ден продължава да ме тревожи следният въпърос: Докога, по дяволите, някаква част от българите ще гласоподават за своите унищожители и това ще води до понасяне на свирепи вреди от цялата нация.
 
Баста! Редно е, въпреки и след доста изгубено време, българите да потвърдим, че сме съхранили парченце здрав разсъдък – тестваното емпирично познание, което ти споделя в мигове на избор: " Недей, това не го прави, тъй като...знаеш какво се случи последния път, когато тези бяха във властта ".
 
Винаги се случва едно и също – осиромашаване на огромни групи българи, съсипваща персонални и обществени финанси инфлация, изменничество на националните ползи, докопване до казионната хранилка за бесепарските функционери, далавери в индустриални размери, дива измама, прикрита под наслов за " обществена страна " и разхитителни " обществени разноски ". Апропо, постоянно, когато някои заприказва за " повече обществена страна ", би трябвало да знаете, че същият някой се готви да краде в големи размери.
 
Като стана дума за нереална правдивост – дано нейният оракул направи по този начин, че и Демократична България да останат отвън борда на идващия парламент. Засега това наподобява невероятно (във всички социологически проучвания те влизат в 47-то НС), само че какво ни пречи да си помечтаем за една чиста, приветлива и естествена България – без комунистически и посткомунистически пезевенци, които се явяват под всякава вънкашност непозната и име ново.
 
Аман, бе! Докога под табелката " достоверно десни " (пълна машинация е тази табелка) ще нахлуват цели партизански отряди от коминтерновски наследници, отрочета на Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар ченгета, нискостеблени прислужници на тоталитарната комунистическа тирания като прокурори в Разград да вземем за пример и още доста знайни и незнайни производни на това, което сякаш трябваше да сме преодолели – та ние към този момент караме 33-тата година от сгромолясването на комунистическата тирания.
 
А ПП-тата вкараха в изпълнителната власт представители на най-гнусната каста комунистически гавази и техните наследници. Това е срам! Това е невиждан и невъобразим срам, който в никакъв случай няма да простя на тези видове от Политическа партия!
 
Много е допустимо да имаме изцяло разпарчетосан парламент от 7-8 партии и обединения. Това, като се изключи че е " гаранция " за нови предварителни избори през пролетта, ще бъде доказателство за мъчно поправимото строшаване на българската нация.
 
Подобна фрагментация е като покана за хибридни офанзиви от зловредни сили – главно североизточно от нас – и резултатите от тяхното влияние няма да се бавят. Аз съм реалист и заради това – черноглед за близкото политическо бъдеще на страната ни. Нужно е вразумяване, а то идва с времето и...страданията.
 
Как Ви наподобява следният сюжет за държавно управление: Договаря се такова сред ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България. Цената, която ГЕРБ би трябвало да " заплати " за него е неучастието на Бойко Борисов в изпълнителната власт, което надали е проблем, поради личното му отдръпване от преди препоръчаните от ГЕРБ държавни управления. Политическа партия приема да " заплати " с отдръпването на Кирил Петков, само че се пазари за Асен Василев – с цел да резервира някакво въздействие, а и тъй като не разполага с друга разпознаваема фигура. Демократична България слага като главно изискване да се съгласи за присъединяване, само че след Политическа партия, с цел да не разочарова напълно гласоподавателите си. Доколко е реален този сюжет? Има ли други и какви са те?
 
Не ми наподобява добре! Ще го кажа напълно ясно, непосредствено и изрично – наподобява ми като опит да изградиш общуване сред пчели и охлюви – няма база за прикосновение. Все едно да мерим дистанции в килограми! Нека кажа няколко значими съгласно мен неща по този проблем:
 
Аз съм съперник на това да се прави държавно управление непременно. Всяко нещо, което е съградено върху такава философия, съставлява мина със забавено деяние и рухва в най-неподходящия миг, до момента в който нанася страшни вреди. И когато гръмне стартира вайкането: " Ама по какъв начин по този начин, нали си го представяхме иначе ".
 
В политиката има закономерности и от тях не може да се избяга. Компромисите са до време и до избрана степен. Не може да престъпиш оттатък в даден миг, тъй като ще понесеш невъзстановими вреди. От тази позиция, отговорът на вашия въпрос би могъл да се търси в полетата на рационалния компромис.
 
Добре, дано поръзсъждаваме по отношение на тъй наречените " рационален компромис ", както някои го виждат. Искат ГЕРБ да " заплати " цена и то такава, която би представлявала самоубийство. Какво имам поради? Всеки, който слага като condicio sine qua non (в римското право - изискване, без което не може) отдръпването на Борисов, дефакто упорства за приключването на тази партия.
 
Да, в един миг въпросът за наследникът на Борисов ще стои, само че през днешния ден не е този миг! Борисов е на 63 година – в свободния свят това е времето, когато се вършат най-знаменитите и ефикасни, потребни и резултативни политически кариери, тъй като човек на тези години, с този опит, който той има, е незаместим за времена като днешните.
 
Работя в екипа му към този момент 7 години и деликатно съм го анализирал и следил – за днешната " съвършена стихия " от рецесии нямаме по-подготвен и притежаващ опит, контакти, лични качества и качества да ни преведе през рецесиите общественик! Както би споделил Арнолд Тойнби, в случай че беше негов съвременник: " Фортуна и гениите се договориха да му дадат опция да ги съставлява ". Толкоз!
 
Против съм Борисов да става жертвен агнец единствено и единствено, с цел да има някакво държавно управление, освен това с наркоманите от Политическа партия в него! Тези, които по време на вакханалия с пици на кристали взеха решение неговия противозаконен арест. Не е съществено това, нездравословно е и ще докара до всички земни беди, които ще връхлетят страната ни безкрай.
 
И още - погледнете тъй наречените " безкомпромисни условия " на Демократична България, с цел да се включат в " държавно управление на компромиса ". Те към този момент на няколко пъти бяха изговорени от Христо Иванов-Бойкикев – коминтерновският правоприемник, прокси на знакови приватизатори и представители на задкулисието, в чийто джипове обича да отсяда. Второто от тези условия е " оставка на основния прокурор Иван Гешев ". Та тези хора са захласнати!
 
Кой естествен човек би се съгласил с това изискване – та приемането му е като да са самоубиеш ритуално пред амвона на " разградската десница ", с цел да ти се изсмеят в лицето по-късно, че са те " прекарали ". Абсурд! Това е от Бога грехота и пред хората срамотия – да се включиш в свалянето на един от най-големите куржлии на българския посткомунизъм, какъвто Гешев съставлява, поради кефа на " задругата на костовите приватизатори ".
 
Хайде холан – та Гешев е единственият основен прокурор на посткомунизма, който не се поколеба да повдигне обвинявания против тези, които българите от десетилетия виняха за злополучната си орис – пеликаните на престъпната приватизация, която направиха под покровителството на политическите " капо ди тути капи ".
 
Гешев бе този, който съучаства дружно с хората от ДАНС в разкриването и изгонването на десетки представители на съветския шпионаж в България – по какъв начин въобще на някого му се отваря устата да пледира свалянето му?!

ГЕРБ-СДС несъмнено би трябвало да се опитат да създадат държавно управление и аз нямам подозрение, че те ще предложат солидно и доста уместно за днешната спешна обстановка проектоправителство. Но чистата аритметика на поддръжката за такова държавно управление ми бяга – споделям това като извод от обществените заявки на представителите на другите партии.
 
Възможно ли е България да преодолее презрението и недоверието на сътрудниците от НАТО и Европейски Съюз – разследване от водената унизителна политика във връзка с войната на Русия против Украйна от страна на държавното управление на Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ?
 
Най-добре беше да не се стига до това пренебрежение и съмнение, само че по този начин или другояче фактът е реалност – държавното управление на четворната коалиция с министър председател Кирил Петков съумя да натвори всичко, което може да се натвори против българските национални ползи. И даже и там, където видимо би трябвало сякаш да има нещо потребно, когато се поразровиш виждаш, че зад решенията им няма стабилност, няма визионерство, няма ценностно мотивиране от гледната точка на нашата принадлежност към " свободния свят ".
 
Всичко е пазарене, мародерство – скъсваш сякаш с " Газпром " и незабавно по-късно подготвяш завръщането на " Газпром ", единствено че през медиатори, които отново ти доставят съветски газ, само че с 28 % от горната страна, с цел да има за лапачите от Политическа партия.
 
Все е имало намазване на филията от далавери, само че тези удариха джакпот – и като извратеност на фантазията за схемите, и като цялостно равнодушие по отношение на последствията от тези далавери, и като демонстративната инфлация на другояче значими, изпълнени с идеологическа полезност изречения за " скъсването с съветското въздействие ", " евроатлантическа отговорност ", " принадлежност към свободния свят " и така нататък, и така нататък
 
Ако някой особено беше търсил персони, които да изиграят този непоносим очерк в сагата " съветска хибридна война ", надали би попаднал на по-подходящи гастрольори.
 
Още не мога да си изясня изцяло и до дъно кой (или кои) направи (ха) кастинга на тези човечета, кой (или кои) българомразци показа (ха) тези човечета пред щатското посолство, та целият водевил стигна зеещи небеса – американският президент Байдън да спомене Кирил Петков (прости, Господи) на откриването на срещата на държавните глави на самодейността " Три морета " през юли 2021 година като подобаващ за министър председател.
 
Семето на антиамериканизма беше посято с този и последващите ходове и по никакъв начин няма да е елементарно да изкореним плевелът, който се пръкна от това.

Само си спомнете, не беше толкоз от дълго време, а преди няколко месеца – държавното управление на Петков, в което основен детайл беше антибългарската партия Българска социалистическа партия, която постоянно е била явният апендикс на Москва в страната ни, не одобри решение за доставката на оръжие на сражаваща се с съветската експанзия Украйна.
 
Не застана изрично на страната на Киев, макар демонстративните разходки на Петков и сие до такава степен, беше сложено в карантина при интернационалните си контакти, изключително със западните ни партнори в НАТО и Европейски Съюз, направи голям брой гафове, включително по повод разкъсване на зависимостите от Москва.
 
Нека напомня – държавното управление на Политическа партия, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България направи България в пъти по-зависима от Русия, увеличавайки в пъти комерсиалните връзки с Москва и докарвайки до такава степен нещата, че над 4,5 милиарда лева са изтекли към РФ в границите на 6 месеца от тяхното ръководство.
 
Накрая – малко ограмотяваща ретроспекция: Какво направи вероятни процесите, довели до офанзивата против ГЕРБ и появяването на Политическа партия? Преодоляно ли е, научени ли са уроците? Кое направи Политическа партия толкоз неспособни да ръководят? Кое е най-голямото изменничество против България, осъществено в последната година?
 
Една от главните аргументи е внушената още веднъж религия в политическия инженеринг на хората, която още веднъж докара до фрапантна омраза сред задачите на тези нови " болшевики " и същността на човешката природа. Оттам се пръкнаха тези бесове, който оскверниха страната през лятото на 2020 година, като се изключи че оскверниха столетни здания с национална значителност, които бяха омазани с яйца, риба и домати.
 
Идеята за нов човек, за нов морал, за цялостна смяна, за " ичегъртване " води да страшни закононарушения – и то от позицията, че това са стъпки към парадайс на земята. Получава се пъкъл, постоянно по този начин се получава. Разбира се, би трябвало да подчертаем, че десетилетието на ГЕРБ направи част от българите доста по-богати, по-добре живеещи, усъвършенства средата и в дословния смисъл на думата построи две Българии – БНП на страната в интервала 2009-2021 година е подсилен, какво по-значимо макроикономическо доказателство за сходно изказване.
 
Звучи парадоксално, само че когато човек заживее по-добре, той отваря повече и сетивата си, стартира да става по-придричив, по-претенциозен, изисква повече, в което няма нищо неприятно. Лошото настъпва, когато това естествено предпочитание бъде опаковано от ловки политически мошеници, които решат да се възползват от отворилата се опция за " бесовщина ".
 
Така се случи и тук – началото на тази ужасна " бесовщина " за страната и нацията аз регистрирам от май 2016 година, когато Българска социалистическа партия беше управлявана от Корнелия Нинова. Забележете, това е индивидът, който спомага да се осъществя проекта " Решетников " и избирането на Румен Радев за президент, това е индивидът, който сътвори безчет несгоди в политически смисъл с решенията, в които взе участие и наложи, включително в държавното управление на Кирил Петков.
 
Това е индивидът, който направи кастинг и обезпечи трасе в политиката, включително до европейски равнища на хора (Елена Йончева например), които и съперничеха в степента на злотворство и подготвеност да вредят на нацията и страната. Ще обобщя по този начин – пред България ще има известна опция за нормализация едвам тогава, когато Нинова и Радев са изхвърлени от българската политика, дружно с техните производни.

И още – ГЕРБ би трябвало да продължи да се опълчва на ширещият се етатизъм, който се популяризира като цунами и то, забележете, в стратегиите и концепциите за оправянето с рецесиите на същите партии и политици, които са отговорни за основаването на тези рецесии. ГЕРБ би трябвало безапелационно да продължи да се опълчва на предложенията, които водят до изчерпателност на страната, до увеличение на данъчното задължение, до увеличение на преразпределителната тежест на страната, до ограничение на полето на частната самодейност и увеличението на държавния дълг.
 
ГЕРБ би трябвало да стане поръчител за недопускане на политическо инженерство в стопанската система, бизнеса, обществената сфера, както и за ограничение на увеличение на служителите и администрацията. Резултатите от използването на горните етатистки политики неизбежно биха били продължение на спорната политика в разнообразни сфери (глупавата мантра за " леви цели с десни ограничения ”), разминаване сред обещания и резултати – това последователно нагнетява напрежение измежду разнообразни пластове, води до несъответствия в стопанство, финансова сфера, обществена сфера и така нататък
 
Най-накрая – това основава следващо отчаяние измежду хората, които ще имат възприятието, че са дали своят вот за едно, а им се предлага друго. Затова и най-големите електоралнии провали ще понесат Демократична България и Българска социалистическа партия – тъй като там бяха прекрачени всевъзможни мислими и немислими граници, които техните гласоподаватели и симпатизанти са начертали в главите си.
 
Разбира се, нямам никакви подозрение, че ГЕРБ-СДС е извънредно неуместна за Москва коалиция и Кремъл постави много старания, с цел да конфигурира свои матрьошки в българската политика и бизнес, с цел да поставят кол в колелата на българската страна и общество, до момента в който те управляваха.
 
Ще ми би трябвало много време и място единствено, с цел да изброя решенията, взети от ръководствата на ГЕРБ, както и резултатите от тях, които директно, непосредствено и доста мъчително са наранили съветските ползи в България. Един промер – държавното управление на ГЕРБ изхвърли медиаторите при доставката на съветския газ, ПП-тата ги възвърнаха – да, правилно, че са други компании, не тези, които знаем, само че фактът е реалност.
 
Корупционерството, което Политическа партия и неговите гаулайтери практикуваха половин година е най-силният коз на Кремъл за контрола му над тези мародери. Защото това, което направиха с природния газ е мародерство!

Питате кое е най-голямото изменничество против България, осъществено през последната година. Вкарването на престъпните отрепки от Българска социалистическа партия в изпълнителната власт! Това е нещо, което аз персонално в никакъв случай няма да простя на ПП-тата и Демократична България. Чудя се по какъв начин техните гласоподаватели понасят това и са подготвени надали не да съучастват в римейк на този неприличен, греховен епизод в българската политическа история.
 
Преди тях против Българска социалистическа партия беше извършен " политически екзорсизъм " – ГЕРБ повече от десетилетие удържаха антибългараската партия от досег с изпълнителната власт. Но това не беше оценено от племето – представяте ли си за какви необятно затворени очи на електората приказваме?!
 
И още – другото изменничество беше жонглирането с понятия, които са сакрални за българските десни гласоподаватели, към които числя се и аз – съпротивата на съветското въздействие в България, обезвреждане на съветския шпионаж, превръщането на България в виновен и ефикасен евроатлантически съдружник в НАТО, преобразяване на отечеството ни в заслужен член на европейското семейство. Все неща, които при държавните управления на ГЕРБ бяха почнали да се случват.
 
Намерението ми беше това изявление да е по-оптимистично. Но се получи както постоянно - реалистично. Допълнителното ми опрощение е, че най-малко е и откровено.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР